Suda ve Suya Doğum (Uygulamalı Workshop)

 

Suda ve Suya Doğum (Uygulamalı Workshop)

2008 yılından bu yana Türkiye’de pratiğe girmiş ve dünyada doğum tercihlerinin vazgeçilmezi olan Suda Doğum konusundaki atölye çalışması doğum için çalışan tüm sağlık içi ve dışı çalışanlar için dördüncü kez yapılıyor.

Aktif olarak suda doğuma katılan ekibin sunacağı bu çalışmada, suda doğum ile ilgili tüm teorik ve pratik bilgilerle işlenecek, atölye sonrasında çok kolay bir şekilde uygulamalara başlayabilecek bilgi ve donanıma sahip olunacaktır.

Workshop sonrası suda doğum için örnek bir rehber ve aile onam formu verilecektir.

İstanbul Doğum Akademisi’nde gerçekleşecek olan atölyemiz 8 yıldan bu yana birlikte suda doğumlara katılan Keşkesiz Doğum Ekibi kurucuları Dr. Hakan Çoker, Ebe Serpil Varlık ve Doğum Psikoloğu Neşe Karabekir tarafından yönetilecektir.

12 saat sürecek eğitimin konuları şu şekildedir:

 

1) Teorik başlıklar

  •   Suda doğumun geçmişi ve bugünü
  •   Suda doğumun tanımlamaları
  •   Avantaj ve dezavantajları
  •   Dikkat edilecek tıbbi ve teknik konular
  •   Suda doğum sonuçları
  •   Plastik doğum havuzlarının kullanım ve saklama özellikleri
  •   Suda doğum için suyun özellikleri
  •   Havuz kullanımının zamanlaması
  •   Suda doğum için gebe kabul kriterleri
  •   Suda doğum için kontraendikasyonlar
  •   Plastik doğum havuzları için örnek kullanım kılavuzu oluşturma
  •   Suda doğum için hasta onam formlarına yapılacak eklemeler
  •   Suda doğuma katılacak sağlık personeli için güvenlik önlemleri
  •   Suda doğumda acil durumlar ve yapılacaklar

 

2)  Pratik başlıklar

  •   Su sıcaklığındaki düzenlemeler ve tartışmalar
  •   Doğum öncesi pozisyonlar
  •   Havuza girme ve çıkma konusundaki uygulamalar
  •   Havuzda anne ve bebek güvenliğinin takibi
  •   Havuzda doppler kullanımı ve zamanlaması
  •   Bebeğin suya doğum pozisyonları
  •   Suya doğan bebeğin yüzeye çıkarılmasında dikkat edilecekler
  •   Doğum sonrası plasenta ayrılma yer ve zamanlaması

 

3) Suda doğum yolunda zihinsel hazırlıklar

  •   Suda doğum eğitimi
  •   Suda doğum için gebe ve ailenin zihinsel hazırlığı
  •   Suda doğumda aile üyelerinin rolü
  •   Suda doğum için sağlık personelinin zihinsel hazırlığı

 

Kimler katılabilir?

Doğumlar için çalışan herkes bu eğitime katılabilir. Tüm katılımcılar katılım belgesi alacaktır.

  • Katılım Belgesi verilecektir..

 

 Eğitmenler :

 Dr. Hakan Çoker

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Keşkesiz Doğuma Hazırlık Eğitmeni

LCCE(Lamaze sertifikalı Hamile Eğitmeni)

HP HypnoBirthing® Eğitmeni

Aktif Doğum Eğitmeni

1965 İstanbul doğumlu Hakan Çoker 1984 yılında Darüşşafaka Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1984-1990 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesinde tıp eğitimini,1990-1994 yıllarında İstanbul Taksim Hastanesi'nde Kadın Hast. ve Doğum asistanlığını tamamladı. Askerlik görevini 1994-1996 arasında Girne Askeri Hastanesi'nde yedek subay olarak yaptı. 2009 yılında 18 yıl devam ettiği devlet memurluğu görevinden istifa ederek muayenehane hizmeti ve doğuma hazırlık eğitimlerini birlikte yürütmeye başladı.

1990 yılında tıp fakültesi son sınıf öğrencisiyken kadın hast. ve doğum stajını İngiltere'de yaptı. Gerek hamilelerin gerekse sağlık personelinin doğuma çok farklı yaklaşımlarından etkilendi. Gebelerin doğumdan korkmaması ve doğumda panik olmaması, aynı zamanda eşlerin de yanlarında onlara yardımcı olmaları doğumu çok kolaylaştırıyordu. Bu konudaki çalışmaları yıllar içinde devam etti. 2004 yılında katıldığı 9 Eylül Üniversitesi'nin düzenlediği Doğum Öncesi Hamile Eğitim Kursu sonrasında böyle bir merkez açmak için çalışmalara başladı.

Mart 2007'de İngiltere'de düzenlenen HypnoBirthing kursunu bitirdi ve sertifika aldı. Bu kurs ve oradaki doğum şartlarını görmesi çalışmalarını hızlandırdı. Nisan 2007'de Lamaze International'ın açtığı sınavı tamamlayarak Lamaze eğitici sertifikası almaya hak kazandı. Mayıs 2010 tarihinde Janet Balaskas'ın düzenlediği Aktif Doğum Kursu'nu bitirdi. Mayıs 2009'da ülkemizdeki ilk uluslararası hamile eğitim programı HypnoBirthing Kursu'nun organizasyonunu yaptı. Bunu 2010 yılında düzenlediği ve Janet Balaskas'ın geldiği "Aktif Doğum" kursu izledi. Bu kurslara 50'ye yakın ebe ve hamile eğitimcisi katıldı. Bu konulardaki uluslararası çalışmaları devam etmektedir.

2010 yılında Uzm. Psk. Neşe Karabekir ile birlikte İstanbul Doğum Akademisi’ni kurdu. Birlikte oluşturdukları ülke şartlarına uygun yeni Keşkesiz Doğuma Hazırlık ve Destek programı ulusal ve uluslararası camiada tanındı. Kursun belli bir tecrübe birikiminden sonra 2012 yılından itibaren profesyonellere Doğuma Hazırlık Eğitimcisi ve Doula Eğitimi başlattı. Tüm ülke çapında ailelere ve profesyonellere eğitimleri devam etmektedir.

İlk suda doğum tecrübesine 2008 yılında ev doğumu ile başladı. 2010 yılından itibaren suda doğum uygulamalarını hastanelere taşıdı ve halen dileyen ailelere rutin olarak suda doğum ve suya doğum hizmetine devam etmektedir.

Amacı doğum konusunda her türlü teknik bilgiye sahip, doğumdan korkmayan, normal doğumun coşkusunu hisseden, çevresinde ne olursa olsun doğumda beden ve zihin kontrolünü sağlayabilen, anne olmanın ve çocuk doğurmanın içten gelen duygularını yaşayarak doğuma aktif olarak katılabilen aileler  yetiştirmek ve bebeklerin mümkün olduğunca ilaçsız doğal doğumlar sonrasında sevgi ortamlarında dünyaya gelmelerini sağlamak olan Dr. Hakan Çoker  çalışmalarına ve danışmanlık hizmetlerine yurt çapında sürdürmektedir.

 

Serpil Varlık

Ebe

Keşkesiz Doğuma Hazırlık Eğitmeni

Emzirme ve Bebek Bakımı Uzmanı, Doula Eğitici Eğitmeni

1977 Almanya Hamburg doğumlu Ebe Serpil Varlık, 1995 Realschule (lise) mezuniyeti sonrası. 1998'de ebelik okulundan mezun oldu ve Frankfurt'ta Markus hastanesinde sorumlu ebe olarak doğumhanede çalıştı.

Aromaterapi, homeopati ve Bach-Blüten eğitimlerini aldı.

Birçok suda doğumun sorumluluğunu aldı.

2010 yılından itibaren İstanbul Doğum Akademisi’nde eğitmen olarak çalışmaktadır. Doğum için el ele derneğinin yönetim kurulu üyesidir.

 

 

 

 

Neşe Karabekir

Uzman Psikolog, Bireysel ve Çift Terapisti, Psikodrama Terapisti ve EğitimcisiHamile ve Doğum Psikologu- Psikoterapisti

Keşkesiz Doğuma Hazırlık Eğitmeni

Lamaze Sertifikalı Doğuma Hazırlık Eğitmeni

İstanbul Üniversitesi Psikoloji lisans ve İngiltere Keele Uni. yüksek lisanslıdır. Psikodrama terapisti ve eğitmenidir. İstanbul Psikodrama Enstitüsü (1996), İstanbul Doğum Akademisi (2010),  Keşkesiz Doğum Ekibinin kurucularından ve Doğum için El Ele Derneği (2015) kurucusu ve başkanıdır.

İDA Sertifikalı Doğuma Hazırlık Eğitmeni - Doula ve Doğum Psikoterapistliği eğitimlerinin baş eğitmenidir. Bireysel ve grup terapisti olarak doğumlar ile 29 senedir çalışmaktadır.

 

 

 

Tarih ve Saat :

6 Nisan 2019   10:00 - 18:00

7 Nisan 2019   10:00 - 14:00

Kayıt ve bilgi  için 0531 258 51 98 veya email  bilgi@dogumakademisi.com

Not: Kontenjan Sınırlıdır..

0531 258 5198 (hafta içi 09:00-18:00)

Valikonağı Cad. Hayat Apt. No:149/3 Kat:-2Nişantaşı / İstanbul

İLETİŞİM FORMU

FacebookTwitterInstagram
© 2013-2024 İstanbul Doğum Akademisi Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim